Roc proporties logo against a wall

Om oss

Roc Properties – Det självklara valet för logistikfastigheter 

Tankarna kring Roc Properties har funnits hos de tre grundarna Jan Persson, Joakim Hedin och Paul Frankenius under en tid och blev verklighet hösten 2021.

Roc Properties ska med långsiktigt ägande vara det bästa fastighetsbolaget inom logistik för både hyresgäster och investerare. Framtida tillväxt sker utifrån starka och stabila hyresgäster i fastigheter av högsta kvalitet på strategiskt valda lägen samt genom förvärv.

Vår ambition är att vara marknadsledande och därmed i framkant avseende de faktorer som säkerställer en modern logistikfastighet. Med grundarnas och ledningens starka resurser, långa erfarenhet och gedigna kunskap om fastigheter, logistik och handel, är övertygelsen stark att Roc Properties kommer att möta både hyresgästers och investerares högt ställda krav nu och i framtiden.

Organisation

Cecilia Löwgren

CFO

cecilia@rocproperties.se
+46 (0) 727 11 17 68

Cecilia Löwgren har sin första arbetsdag 7 april på Roc Properties. Cecilia har tidigare arbetat som revisor i 21 år varav 15 år på PwC som auktoriserad revisor. Hennes kunder har varit såväl mindre ägarledda bolag som internationella koncerner. De senaste sex åren har Cecilia arbetat med fastigheter och dess ekonomiska förvaltning på Newsec ​Property Asset Management som Key Account Finance Manager och ​senast i rollen som Business Area Manager.

Ägare

Joakim Hedin

(styrelseordförande)

Bockasjö Capital AB

Joakim Hedin är grundare och VD för Bockasjö AB, Bockasjö Capital AB och styrelseordförande i ROC Properties AB. Sedan år 2004 har han utvecklat och positionerat Bockasjö AB som ett av de ledande fastighetsutvecklingsbolagen i Sverige, med målet att bygga moderna, effektiva, energisnåla och miljövänliga logistikbyggnader. Bockasjö Capital är majoritetsägare i Bockasjö AB, tillsammans med Frankenius Equity. Bockasjö Capital AB utvecklar även bostäder och samhällsfastigheter.

Jan Persson

Kilenkrysset

Jan Persson är styrelseordförande, VD och ägare av koncernen Kilenkrysset som han grundade år 1990. Kilenkrysset har som affärsidé att bygga, förvalta, långsiktigt äga och utveckla attraktiva områden för lager, logistik, kontor samt bostäder och man är idag en av Sveriges ledande fastighetsutvecklare inom lager- och logistikfastigheter. Jan Persson har tidigare framgångsrikt arbetat med tillverkning och försäljning av bildelar.

Paul Frankenius

Frankenius Equity

Paul Frankenius är grundare och ägare av Frankenius Equity. Han har en bakgrund med nyckelroller i bland annat JC, KappAhl, Brothers, Gina Tricot, Junkyard och Scorett. Frankenius är medgrundare och delägare till Bockasjö AB, ett fastighetsbolag med fokus på utveckling av logistikfastigheter. Han är även ordförande i Gina Tricot, samt styrelseledamot vid Högskolan i Borås och Sparbanksstiftelsen Sjuhärad. Paul är också dedikerad till flera välgörenhets- och samhällsutvecklingsprojekt.