2021-12-22

Bockasjö bildar nytt bolag - vill ta logistikfastigheter till börsen

Bockasjö AB, logistikfastighetsbolaget med bas i Borås, går nu samman med Kilenkrysset AB och bildar bolaget ROC Properties AB. Målet är att ta det nya bolaget till börsen.

Bockasjö AB ägs till 68 procent av vd:n Joakim Hedin genom Bockasjö Holding AB och Paul Frankenius bolag Frankenius Equity. Bolaget grundades i Borås 2002 och bygger logistikfastigheter runt om i Sverige, en verksamhet som kommer förse det nya bolaget med fastigheter att äga och förvalta.

Tanken är nämligen att det nya bolaget ROC Properties ska fokusera på långsiktigt ägande av logistikfastigheter, och några av de mest värdefulla fastigheter som ägarbolagen utvecklar kommer att ingå i bolagets bestånd. Enligt ett pressmeddelande som offentliggjordes på tisdagen kommer bolaget nästa år att äga fastigheter för ett värde av ungefär två miljarder kronor - i slutet av 2023 är planen att den siffran ska ligga på fyra miljarder.


Bland annat kommer ROC Properties att äga det logistikcenter som Bockasjö och Kilenkrysset gemensamt tagit fram åt Åhléns i Rosersberg utanför Stockholm.
Utöver att bolaget ska köpa fastigheter från ägarna Bockasjö och Kilenkrysset ska det även förvärva fastigheter från den öppna marknaden.
Karl Persson, som tidigare varit vd för Cushman och Wakefield i Sverige, har utsetts till vd för bolaget, som kommer att ha sitt huvudkontor i Göteborg. Joakim Hedin blir styrelseordförande.


Målet är sedan att bolaget ska börsnoteras om ungefär två år.

Joakim Hedin blir styrelseordförande för det nya bolaget ROC Properties AB.

Borås Tidning
Publicerad: 2021 12 22

Karl Persson - Roc Proporties

Presskontakt

Karl Persson
karl@rocproperties.se0702 69 87 71