2021-12-22

Nystartade Roc Properties siktar på mångmiljardförvärv

Roc Properties är namnet på ett nystartat fastighetsbolag som siktar på att, redan 2023, äga fastigheter till ett värde av cirka fyra miljarder kronor. Karl Persson, tidigare vd för Cushman & Wakefield Sverige, har utsetts till vd för Roc Properties. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det skall bli fantastiskt roligt och samtidigt utmanade. Logistikfastigheter är ett av de starkaste segmenten och det gäller att vi arbetar hårt för att kunna möta både hyresgäster och investerarnas högt ställda krav. Vi har hög kompetens och stora resurser så detta har alla förutsättningar att bli riktigt bra, säger Karl Persson, som tillträder som vd på Roc Properties 1 januari 2022.

Bakom ROC Properties står Kilenkrysset, Bockasjö Holding och Frankenius Equity som äger 50 procent respektive 25 procent och 25 procent av aktierna i det nystartade bolaget som har ambitiösa förvärvsmål. Uttalat är att Roc Properties redan 2022 ska äga fastigheter till ett värde av cirka två miljarder kronor och ytterligare två miljarder i slutet av 2023.

– Vi vill med ROC Properties skapa det i särklass bästa fastighetsbolaget inom logistik för både hyresgäster och investerare. Några av ägarbolagens mest värdefulla fastigheter kommer att ingå i ROC Properties. Framtida tillväxt ska ske utifrån tre viktiga kriterier; starka och stabila hyresgäster, strategiskt geografiskt belägna fastigheter och hög kvalité på de fastigheter som skall ingå i beståndet. Vi tror på en långsiktig värdeökning och ju bättre innehåll desto bättre resultat, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö, Bockasjö Holding och styrelseordförande i Roc Properties, i en skriftlig kommentar.

Tre fastigheter belägna i Rosersberg utanför Stockholm kommer att ingå i Roc Properties från och med första kvartalet 220022, nämligen DHL (15 829 kvm), Sortera (4 550 kvm) och Åhléns (37 560 kvm). Roc Properties kommer även att förvärva fastigheter på den öppna marknaden.

Bockasjö ägs idag till 68 procent av Bockasjö Holding och Frankenius Equity.


Realtid

Publicerad: 2021 12 21

https://www.realtid.se/nystartade-roc-properties-siktar-pa-mangmiljardforvarv-ledd-av-fd-cushman-wakefields-vd

Karl Persson - Roc Proporties

Presskontakt

Karl Persson
karl@rocproperties.se0702 69 87 71