2021-12-29

Nytt bolag tar sikte på börsen

- Namnet kommer från vår gamla fabrik som vi hade för tjugo år sedan och sålde fjädrar i England, säger Kilenkryssets vd Jan Persson.
Roc properties tar till en början över tre av Kilenkryssets fastigheter, alla belägna i Rosersberg utanför Stockholm. Fastigheterna hyrs bland annat av DHL, Sortera och Åhléns. Redan 2022 kommer bolaget äga fastigheter till ett värde av cirka två miljarder kronor.
Vid slutet av följande år, 2023, ska värdet på bolagets bestånd ha fördubblats genom att ta över fastigheter från Bockasjö. Företaget kommer också förvärva fastigheter på den öppna marknaden.
- Det är de finaste av de finaste kunderna på de finaste fastigheterna med de finaste lägena.

Det nya bolaget ägs till hälften av Kilenkrysset. Resterande 50 procent delas lika mellan Bockasjö Holding och Frankenius Equity, båda delägare i Bockasjö.
- Vi har samarbetat tidigare, och personkemin stämmer så bra. Det finns nästan bara vi och Joakim Hedin (vd för Bockasjö holding) som har så här stora kommersiella fastighetsbolag i Sverige. Vi passar bra ihop, lika barn leka bäst som man säger.
Hur mycket av Kilenkryssets verksamhet tas över av det nya bolaget?
- Tio procent, det är inte mer än så. Men Kilenkrysset håller ju på med alla typer av fastigheter, det här handlar om stora kommersiella fastigheter.
Kommer Roc properties förvärva några fastigheter i Strängnäs?
- Nej, det tror jag inte, säger Jan Persson. Kilenkryssets vd Jan Persson har tidigare sagt att moderbolaget, Kilenkrysset, aldrig kommer börsnoteras. Den åsikten står han fast vid även i dag.

Eskilstuna Kuriren
Publicerad: 2021 12 29

Karl Persson - Roc Proporties

Presskontakt

Karl Persson
karl@rocproperties.se0702 69 87 71